вторник, 28 януари 2014 г.

Какво казва цветът на автомобила

Цветът на колата ти разкрива много за теб

От психологическа гледна точка твоят автомобил - като продължение на твоята личност, неудовлетворени потребности и начин на мислене - може да даде много информация за теб на околните, дори на чисто подсъзнателно ниво.
Известно е, че около 90 процента от хората вземат, като основен фактор при избора на алтернатива за покупка, цвета и цялостния външен вид.
Според някои, обаче, изборът на цвят не е само въпрос на обикновено предпочитание, а разкрива някои основни черти на твоя характер и на твоята личност. Дали това е вярно винаги и на 100%? Най-вероятно не. От друга страна цветът на колата съставя огромна част от комуникацията ни (невербална) с другите участници в движението и затова в следващите редове ще обобщя основната информация, която може да се намери в интернет пространството. Ето какво говорят цветовете:

Черен

Смята се, че собствениците на черни автомобили обичат властта, класиката, елегантността и дисциплината. Често това са хора, които са потайни, трудни за манипулиране и желаят да бъдат възприемани сериозно. Обикновено и в гардероба на тези собственици доминира черният цвят. Също е характерно за водачите на такива автомобили да бъдат агресивни на пътя, като според изследване във Великобритания от 2009г. водачите на черни автомобили участват в почти двойно повече катастрофи от тези, управляващи автомобили с по-меки, кремави цветове.
Черният цвят е предпочитан, както от духовниците, така и от престъпния цвят.

Бял

Обикновено се смята, че собствениците на бели автомобили са трудни за удовлетворяване и придирчиви. Това са хора, които обичат нещата да бъдат чисти, девствени, ясни и директни. Те самите са внимателни, честни и открити - както в личния си живот, така и в професионалния. Също е характерно за тези собственици да бъдат фриволни и без финансова дисциплина. 
Все пак съществува и една друга вероятност. Може би всъщност собственикът е искал огнена оранжево-червена кола, защото обича да кара, както Батман кара Батмобилът, но е решил да не привлича толкова силно вниманието върху себе си.

Сребрист

Сребристият цвят излъчва чистота, изтънченост и финансова стабилност. Собствениците на сребристи автомобили обичат елегантността, лукса и хубавите неща в живота, при това с известна доза блясък. Това са свежи, елегантни и спокойни хора, които се държат разумно и внимателно на пътя. Сребристият цвят е най-популярният в глобален мащаб, като брой автомобили, въпреки че в последните години бива изместен от белия. Именно и в това се крие известен проблем - най-вероятно съседа има сребриста кола.

Червен

Опасност, внимание, скорост, забавление. Червеният цвят избират хора екстроверти, които обичат приключенията, а също така - да изпъкват и да привличат вниманието върху себе си. Собствениците на тези автомобили често се възприемат от останалите като страстни и на моменти дори диви. Тези хора често са импулсивни, динамични и енергични, пълни с жар, смелост, амбиция и ентусиазъм.
Червеният цвят повишава кръвното налягане и стимулира сетивата - навярно затова шофьорите на този цвят автомобили обичат да карат бързо и агресивно и да поемат рискове. Въпреки, че червените коли не са задължително по-бързи от сивите, например, обикновено шофьорът на червената кола е този, който се опитва да застане най-отпред на колоната.
Обикновено червеният цвят се предпочита от хората, склонни към физическа агресия.

Сив

Собствениците на сиви автомобили често са хора, отдадени на работата си, някои биха ги нарекли корпоративно-ориентирани. Те са консервативни, практични, прагматични и трезвомислещи. Радват се на комфорта в живота и са емоционално стабилни, самостоятелни. Хората, които имат сив автомобил правят впечатлението на разумни, отзивчиви и любезни хора, които се носят по течението на живота.

Син

Хората, предпочели светло синия цвят обикновено са спокойни, тихи и предпазливи. Те са верни и добри приятели. Тези, които предпочитат тъмно синия цвят обикновено са по-самоуверени и обичат другите да им се доверяват, да ги възприемат като авторитети.

Оранжев

Шофьорите на оранжеви автомобили обикновено имат сложна персоналност. Оранжевият цвят крещи "оригинален/на съм". Тези хора често са модерни, артистични, креативни, оригинални - индивидуалисти. Обичат забавленията и са комуникативни.

Кафяв

Собственикът на кафяв автомобил обикновено е надежден и практичен, земен човек, който не обича безсмислиците. Но също така може да желае стила и елегантността на черния цвят, но да е избрал по-уникален начин да изрази това.

Жълт

Този шофьор умее да се забавлява, има добро чувство за хумор, оптимист е и се радва на живота. Има "младо сърце" и най-вероятно е идеалист.

Зелен

Тези водачи са спокойни по природа. Тъмно зеленият цвят (тип Jaguar) се избира от хора, водещи балансиран живот - те са надеждни и традиционалисти. Светло зеленият цвят се свързва с природата и набира популярност с навлизане на екологичния начин на мислене. Като цяло хората, които карат светло зелени автомобили, възприемат себе си като обикновени, семпли хора.

Златист

Златото се смята за най-скъпоценния от всички метали. Този цвят внушава топлота и интелигентност. Притежателите на такъв цвят автомобил обичат комфорта и хубавите неща в живота и са готови да платят за тях.


Човешката същност е много по-дълбока и по-комплексна от цвета на автомобила или дрехите. Тази публикация има предимно развлекателен характер и дори, статистически погледнато, информацията да е коректна, със сигурност не трябва да се приема за стопроцентова истина във всеки отделен случай.

Източници: squidoo.com, 2knowmyself.com, tier10lab.com, guyanesegirlsrock.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар